Hét Postkantoor staat voor optimaal genieten.

Grand Bistro Hét Postkantoor is het eerste Big Green Egg restaurant gevestigd in Heerenveen. Een culinaire belevenis midden in het centrum met een groot, zonnig terras voor de deur. Het is een bistro ‘nieuwe stijl’, waarbij veel gerechten rechtstreeks aan u geserveerd worden vanaf de Green Egg of houtskoolgrill. 

Bij ons heeft u de keuze uit een selectie van duurzaam gerijpt vlees, verse vis en groenten van de Big Green Egg en houtskoolgrill. U kunt culinair genieten in het groot maar ook in het klein, want u stelt zelf uw menu samen. Naast kleine gerechtjes kunt u ook kiezen uit traditionele hoofdgerechten bereidt met ingrediënten uit de regio. De menukaart onthult verder een paar bijzondere Chefs Specials, favorieten van onze keukenmeester Rutger Tjalsma.

Ook de lekkerste cocktails en desserts mogen niet ontbreken.

Bent u benieuwd naar onze dinerkaart, bekijk dan online onze menukaart.

Openingstijden

Wij zijn 5 dagen per week geopend, woensdag, donderdag en zondag vanaf 17:00 uur en vrijdag & zaterdag vanaf 16:00 uur.

De keukenbrigade houdt uiteraard rekening met allergie en/of dieetwensen, dit kunt u bij de reservering of voorafgaand aan het diner aangeven.  Voor onze  vegetarische en veganistische gasten hebben we een breed aanbod van gerechten.

De Big Green Egg

Dit is een houtskool gestookte BBQ die volledig van keramiek is gemaakt. Het is de beste outdoor cooker van dit moment. Door het dubbelwandige keramiek en de unieke vorm vindt er hete luchtcirculatie plaats in de Big Green Egg. Het grote voordeel van de Big Green Egg is dat gerechten sneller worden bereid, niet uitdrogen en de smaak langer behouden blijft. De heerlijke houtskoolsmaak vind je terug in bijna al onze gerechten. Waarom? Omdat het een bijzondere smaak geeft, gezond en heel erg lekker is.

Met passie en oog voor detail worden traditionele gerechten in een modern jasje voor u bereid. Onze chef combineert graag verschillende stijlen en kooktechnieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van dagverse seizoensproducten van veelal lokale leveranciers.

Deze gerechten kunnen gecombineerd worden met een ruime keuze aan goede wijnen, uitgekozen door onze Sommelier Rishi Gadepalli. U kunt zelf uw diner samenstellen waarbij Rishi u graag van een bijpassend wijnarrangement voorziet.

Maak uw avond compleet met smaakvolle wijnen

Bij Hét postkantoor kunt u rekenen op perfect afgestemde wijn-spijs combinaties. Samen met onze sommelier hebben wij de wijnkaart volledig afgestemd op seizoen en gerecht. Voor de liefhebber hebben we een wijnarrangement samengesteld:

Wijnarrangement – een keuze uit onze open wijnen
Bijpassend wijnarrangement bij 3-gangen menu voor  19,50 p.p.
Bijpassend wijnarrangement bij 4-gangen menu voor  25 p.p.
Bijpassend wijnarrangement bij 5-gangen menu voor  30 p.p.

BOB -Wijnarrangement 
Bescheiden glaasjes om volop te genieten.
Bijpassend wijnarrangement bij 3-gangen menu voor  11 p.p.
Bijpassend wijnarrangement bij 4-gangen menu voor 15,50 p.p.
Bijpassend wijnarrangement bij 5-gangen menu voor  19 p.p.

Chef-kok

Rutger Tjalsma

Vanaf 1 juli 2020 neemt Rutger Tjalsma (27) de rol van chef opzich binnen Hét Postkantoor. De Bourgondische Fries heeft door de jaren heen een passie ontwikkeld voor de “Big Green Egg’’ barbecue en heeft deze expertise meegenomen naar de keuken van Hét Postkantoor. Hij werkt met prachtige stukken dry-aged vlees, verse vis en heerlijke groenten, welke hij op een unieke wijze bereidt waardoor u een  bijzondere culinaire  avond beleeft. Onze chef heeft naast zijn koksopleiding ook een bakkersopleiding voltooid. Rutger heeft daarnaast diverse cursussen gegeven, onder andere met de big Green Egg. Zijn doel is om iedere gast een unieke dining experience te laten beleven door al zijn kwaliteiten uit de kast te halen.

‘’Op de juiste manier van garen op de grill maakt het verschil en kan zorgen voor een bijzondere complexe smaakbeleving , hiervan wil ik de gasten graag kennis laten maken.”

Sommelier & Gastheer

Rishi Rao Gadepalli

Rishi is al een bekend gezicht in Heerenveen en omstreken door zijn rol als sommelier bij ’t Gerecht.  Maar nu ontvangt hij u als gastheer en Sommelier in Hét Postkantoor.  Met zijn energieke en enthousiaste verhalen over wijn en spijs, zorgt hij samen met zijn team voor een onvergetelijke culinaire beleving. In maart 2019 heeft Rishi met lof het certificaat voor Professioneel Gastronoom-Sommelier in ontvangst mogen nemen. Hij behoort hiermee tot een select gezelschap in Nederland die deze titel mag dragen.  Zijn oneindige drive om zijn gasten in de watten te leggen in combinatie met enorme kennis zorgt ervoor dat elke gast passend en op buitengewoon niveau bediend kan worden en voorzien wordt van een bijzondere ervaring.

“Er is niets mooier dan een wijn uitzoeken die niet alleen maar mooi past bij de gerechten maar ook te laten complimenteren met de sfeer en het gezelschap.”

Barman

Jelle van Zanten

Onze 29-jarige barman heeft een flinke dosis aan levenservaring. Hier in Nederland, maar ook internationaal heeft hij op de meest exotische plekken mogen werken, zoals op de gigantische Cattle stations van Australië. Naast een harde werker is Jelle ook een ultieme levensgenieter, wat heeft mogen resulteren in de mooiste avonturen, zoals duiken in Zuidoost Azië en bergbeklimmen en raften in Frankrijk. Cocktails zijn Jelle zijn specialiteit. In de Caribbean en in Nieuw-Zeeland heeft hij rondgelopen als cocktail specialist, waardoor honderden cocktail-recepturen zich in zijn hoofd bevinden. Variëren in kleuren vindt hij leuk om te doen, om zo een aantrekkelijk drankje aan zijn gasten te kunnen presenteren. Mocht u zin hebben in een heerlijke cocktail of een goed verhaal, dan staat Jelle graag voor u klaar!